"Київмлин" оштрафували на 5 мільйонів за рентабельність

Вівторок, 8 жовтня 2013, 15:53

За результатами перевірки Державної інспекції з контролю за цінами ПрАТ "Київмлин" було оштрафовано на 5,5 мільйона гривень.

Про це повідомляється на сайті Державної інспекції з контролю за цінами.

Держцінінспекція перевіряла відповідну діяльність підприємства за період з  13 вересня 2012 року до 1 вересня 2013 року.

Зокрема, при формуванні оптово-відпускної ціни на борошно вищого ґатунку у різних періодах 2012 та 2013 років була закладена рентабельність у 15-19%, що суттєво перевищує встановлені обмеження.

Реклама:

Як зазначають представники держінспекції, основним закупівельником цієї продукції є ПАТ "Київхліб" - найбільший виробник хліба у Києві.

Крім того, перевіркою виявлено, що при формуванні ціни на фасування борошна у дрібну упаковку протягом останнього року рентабельність також була завищеною і сягала 13-24%.

Відповідно до статті 20 Закону України "Про ціни та ціноутворення" Держцінінспекцією прийнято рішення про накладення адміністративно-господарських санкцій на "Київмлин"  - вилучення необґрунтованої виручки та штраф у розмірі 100% необґрунтовано одержаної виручки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!