Міндоходів ще не почало відшкодовувати ПДВ векселями

Середа, 30 жовтня 2013, 15:51

Міністерство доходів і зборів станом на 30 жовтня не видало жодного векселя як форми відшкодування платежів з податків на додану вартість, однак процес прийому заявок на отримання векселів вже почався.

Про це заявив глава Міндоходів Олександр Клименко в ході прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Є постанова уряду. Вона дозволяє Міндоходів видавати векселі на суму 12 млрд гривень. Сьогодні йде процес подачі заявок. Станом на 30 жовтня жодного векселя видано не було", - сказав Клименко.

"У той же час без збоїв йде відшкодування грошовими коштами заборгованості з ПДВ в автоматичному режимі. Все більше підприємств користуються сервісом автоматичного відшкодування, за що ми дуже вдячні і всіх закликаємо стати учасниками процесу автоматичного відшкодування", - додав глава Міндоходів.

Реклама:

При цьому міністр уточнив, що прогнозувати обсяг видачі векселів найближчим часом недоцільно.

"Це ж добровільна процедура", - сказав він.

Клименко також повідомив, що на поточний момент Міндоходів не має простроченої заборгованості з відшкодування ПДВ.

"Простроченої заборгованості з ПДВ немає. Точка. Ми це забули. Відшкодування ПДВ відбувається у строки, передбачені Податковим кодексом, і в даний час ми обслуговуємо поточні заявки", - сказав глава Міндоходів.

За словами Клименка, на обробку таких заявок закон відводить до 60 днів. Разом з тим, він підтвердив, що певний обсяг заборгованості зараз оскаржується в судах.

"Це десь 8-10 млрд гривень. Треба подивитися останні рішення судів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, в липні 2013 року Верховна рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", дозволяючий реструктуризувати бюджетну заборгованість, у тому числі з податку на додану вартість, фінансовими векселями на добровільній основі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!