Газпром вже сьогодні вирішить, чи переводити Україну на 100% передоплату

Вівторок, 29 жовтня 2013, 15:30

Україна порушила графік платежів, і після майже місячного прострочення "Газпром" стоїть перед вибором, чи переводити Україну на 100% передоплату, як це передбачено умовами контракту від 2009 року.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є така можливість за контрактом зробити це негайно, тому сьогодні, мабуть, от Олексій Міллер буде в офісі, ми будемо цю тему розглядати", - сказав Олександр Медведєв.

Відповідаючи на питання про те, чи може відбитися криза неплатежів за газ Україною на транзит газу до Європи, Медведєв повідомив, що він поки не отримав всієї інформації, пов'язаної з ситуацією.

Реклама:

"Але очевидно, що Україна не виконує своїх зобов'язань з оплати газу. Була надана їм фінансова допомога у вигляді передоплати транзиту, і відстрочка платежу була дана до 1 жовтня, і була спеціальна поставка 5 млрд кубометрів газу за спеціальною ціною. І, незважаючи на всі ці екстраординарні заходи, ми платіж за серпневий газ досі не отримали", - сказав Медведєв.

Як повідомялося, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив раніше, що Україна не заплатила за серпневі поставки газу 882 млн доларів, незважаючи на перенесення терміну платежу на 1 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!