Оніщенко став помічником Медведєва

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:33

Геннадій Оніщенко звільнений від обов'язків голови Росспоживнагляду у зв'язку із закінченням строкового річного договору призначений помічником глави уряду.

Про це повідомила прес-секретар прем'єр-міністра Дмитра Медведєва Наталія Тімакова, передає "Інтерфакс".

Як повідомляється, виконуючою обов'язки керівника відомства призначена Ганна Попова.

"Рівно рік тому під час укладання цього контракту прем'єр Медведєв запропонував Оніщенку після закінчення цього договору перейти на роботу в апарат уряду на посаду помічника прем'єр-міністра", - пояснила вона.

Реклама:

Тімакова уточнила, що Попова призначена виконуючою обов'язки глави Росспоживнагляду.

"Остаточне рішення щодо кандидатури керівника цього відомства буде прийнято пізніше", - підкреслила прес-секретар.

Нагадаємо, глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко залишає посаду у зв'язку із закінченням терміну повноважень.

Як відомо, у Росії 63-річний Оніщенко запам'ятався своєю непримиренною боротьбою з шкідливими звичками населення та епідеміями різноманітних хвороб, включаючи свинячий і пташиний грип, а також гучними публічними заявами. Однією з таких заяв стала фраза Оніщенка, яка прозвучала в ефірі однієї з радіостанцій, про те, що сам він не хворів вже кілька десятків років.

В історію ж міжнародних відносин Оніщенко увійде завдяки заборонам на імпорт до Росії різноманітних продуктів харчування, у тому числі вина, мінералки та молочної продукції, з ряду країн, зокрема із України.

На адресу чиновника нерідко сипалися докори в тому, що деякі обмеження Росспоживнагляду, яким він керував майже десять років, могли мати швидше зовнішньополітичні, ніж санітарні передумови.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!