Британський суд заборонив WSJ публікації пов'язані з LIBOR

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 20:17

У Великобританії суд заборонив Wall Street Journal публікувати особисту інформацію ряду брокерів і трейдерів, дії яких потрапили під підозри у зв'язку з передбачуваними маніпуляціями з лондонською міжбанківською процентною ставкою LIBOR.

Про це повідомляють "Вести економіка".

За інформацією видання, суд зобов'язав Wall Street Journal і редактора відділу європейських банків Девіда Енріха слідувати вимогам служби по боротьбі з фінансовими махінаціями у великих розмірах при уряді країни, не оголошувати імена трейдерів і прибрати з сайту всю інформацію яка містить подібні дані.

Коли видання отримало рішення суду, стаття, в якій повідомлялися імена учасників слідства, вже була на сайті і опублікована в п'ятничному випуску газети.

Реклама:

"Дана постанова є серйозним ударом по свободі преси. Нам не залишили вибору, і ми видалили матеріал з нашого сайту і не стали його друкувати в європейському виданні газети. Однак ми продовжимо всіма силами домагатися скасування рішення суду", - наголошується в прес-релізі агентства Dow Jones & Co.

Як повідомлялося, сукупний розмір штрафів у зв'язку з маніпуляціями ставкою LIBOR для трьох банків - Royal Bank of Scotland, Barclays і UBS - вже досяг 2,6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: