"Рейдерство" увійде до Кримінального кодексу - Арбузов

Понеділок, 16 вересня 2013, 15:49

Уряд збирається на законодавчому рівні ввести визначення "рейдерство", а також встановити кримінальну відповідальність за рейдерські дії.

Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час першого засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У разі підтвердження факту спроби рейдерського захоплення гарантую надання необхідної допомоги" , - заявив Арбузов.

За його словами, за час своєї роботи Антирейдерська комісія вже опрацювала близько 70 заяв, розмір збитків у яких від дій рейдерів в цілому оцінюється на суму до 1 млрд гривень.

Реклама:

"Не потрібно пояснювати, що це питання державної ваги. На порядку денному - протистояння держави цьому явищу, що загрожує економіці країни та реалізації державних реформ", - підкреслив чиновник.

Як повідомляє УНІАН, Арбузов запропонував законодавчо визначити поняття "рейдерство" і встановити кримінальну відповідальність за сприяння цьому злочину.

Також планується внести зміни до Кримінального кодексу України і встановити кримінальну відповідальність за дії , які можуть призвести до незаконного захоплення підприємств .

При цьому перший віце -прем'єр заявив про необхідність розробити державну антирейдерську програму. Арбузов звернувся до підприємців і компаніям з проханням повідомляти уряду про всі факти спроб здійснення рейдерських дій і пообіцяв, що уряд буде реагувати на кожне з таких звернень.

За інформацією прес-служби першого віце -прем'єра, на сьогоднішньому засіданні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств планується розглянути питання, що стосуються конфліктів навколо компанії Swissport International, ТОВ "Порше Іммобіле Україна", "МакДональдс Юкрейн Лтд ." у відносинах із ЗАТ "ВТФ "Радосинь".

Також планується розглянути конфлікти навколо ТОВ "Санаторій "Пролісок" (Моршин, Львівська обл.), бази відпочинку "Івушка", а також захоплення морських схилів та прибережної смуги в місті Одеса.

Крім того, комісія планує розглянути звернення Європейської Бізнес Асоціації з питань захисту прав інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: