Міндоходів хоче ввести екологічний податок на використання газу

П'ятниця, 13 вересня 2013, 19:44

Міністерство доходів і зборів пропонує ввести екологічний податок на використання природного газу в стаціонарних та пересувних джерелах забруднення атмосферного середовища

Відповідний законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу про реформування сільськогосподарського податку, розширення кола податкових агентів екологічного податку, визначення платниками збору за спеціальне використання води" оприлюднений на веб-сайті міністерства.

Для видобувних підприємств, що реалізують газ НАК "Нафтогаз України" для потреб населення, ставка екологічного податку буде обчислюватися як 1 % закупівельної ціни, встановленої НКРЕ.

Для решти вітчизняних видобувальних компаній, ставка екологічного податку буде дорівнювати 1% середньої митної вартості імпортного газу, визначеної Міндоходов.

Реклама:

У свою чергу з імпортерів газу екологічний податок буде стягуватися в розмірі 1% його митної вартості.

У разі викидів в атмосферу газу (метану) вугільних родовищ без його утилізації, буде стягуватися екологічний податок у розмірі 7,5 % середньої митної вартості імпортного газу.

Екологічний податок сплачуватиметься до держбюджету податковими агентами-суб'єктами, які імпортують природний газ в Україну (крім режиму транзиту), або добувають його всередині країни.

Інтерфакс - Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!