Потік українських туристів до Туреччини збільшився на 18%

Четвер, 29 серпня 2013, 18:33

Потік українських туристів за підсумками 2013 становитиме близько 750 тис. осіб - на 18% більше , ніж за підсумками 2012 року.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Турецької Республіки в Україні Мехмет Самсар, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами , в 2013 році Туреччина очікує більше українських туристів , ніж було в " піковому " 2008 році, коли Туреччину відвідали 730 тис. українців.

Самсар також повідомив , що за сім місяців 2013 Туреччину вже відвідали 424,819 тис. українських туристів - на 20,2 % більше , ніж за аналогічний період 2012 року.

Реклама:

Крім того , посол Турецької Республіки повідомив , що після введення безвізового режиму між Україною і Туреччиною потік турецьких туристів в Україну виріс на 55 %.

"Це зростання тільки за перший рік , коли діє безвізовий режим" , - сказав він.

У той же час , аташе офісу з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні Берат Їілдиз відзначив , що завдяки використанню системи раннього бронювання, збільшенню пропозиції , а також девальвації турецької ліри відносно євро і долара ціни на відпочинок в Туреччині не будуть сильно змінюватися.

"Ціни залишаються на тому ж рівні з невеликими коливаннями, які не перевищують 5 %. Я не думаю , що ціни будуть значно змінюватися" , - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: