Стадіон "Металіста" дістався Курченку за 670 мільйонів?

Вівторок, 27 серпня 2013, 12:17

Стадіон "Металіст" викупило ТОВ "СК "Металіст", яке запропонувало за нього 674,522 млн. грн. з урахуванням ПДВ.

За відповідне рішення члени конкурсної комісії Харківської облради проголосували одноголосно, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Вони також рекомендували голові Харківської облради Сергію Чернову винести результати конкурсу на затвердження сесії, "враховуючи важливість фінансової складової для соціально-економічного розвитку області".

Як повідомив начальник управління комунального майна Харківської облради Анатолій Поливанний, статутний фонд фірми-переможця становить 700 млн. грн. Види діяльності є профільними.

Реклама:

Зареєстровано ТОВ "СК "Металіст" у травні цього року за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 65. За тією ж адресою розташований і стадіон "Металіст".

Ціна, запропонована ТОВ "СК "Металіст", перевищила початкову на 83,84 грн.

За умовами конкурсу протягом трьох робочих днів з дня нотаріального засвідчення договору купівлі-продажу фірма-переможець має внести ПДВ, а протягом 30 календарних днів - сплатити ціну продажу з урахуванням ПДВ.

Як випливає з бізнес-плану, озвученому на засіданні комісії економістом ТОВ "СК "Металіст" Олександром Рогачевським, передбачувані витрати на утримання стадіону становлять близько 15,5 млн. грн. щорічно, а доходи - 15,9 млн. грн. Окупити кошти, вкладені в купівлю стадіону, передбачається за 20 років.

Поливанний відмовився відповідати, чи пов'язано ТОВ "СК "Металіст" з президентом ФК "Металіст" Сергієм Курченком або його групою "СЄПЕК".

"Покупець не належить до комунальної форми власності і без його згоди я не маю права надавати будь-яку інформацію", - сказав Поливанний.

Представники фірми, присутні на засіданні комісії, також відмовилися відповідати на запитання про те, чи пов'язана вона з Курченком або "СЄПЕКом".

Як повідомлялося, в грудні 2012 року група компаній "Газ України" (після проведення ребрендингу - "СЄПЕК") досягла домовленостей з придбання ФК "Металіст" у бізнесмена Олександра Ярославського, який склав з себе повноваження президента клубу.

Новим президентом було обрано Сергія Курченка, який вважається основним акціонером "СЄПЕК".

Курченко заявив про готовність викупити комунальну частина стадіону "Металіст". За його словами, покупка коштуватиме для нього в еквіваленті 70 млн. доларів.

Як повідомив міський голова Геннадій Кернес, передбачається, що вся сума від продажу стадіону залишиться в місцевому бюджеті і її буде витрачено, зокрема, на завершення будівництва 30-й станції метро, реконструкцію філармонії та історичного музею.

27 червня Харківська облрада зарахувала єдиний майновий комплекс КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст" до переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст, що підлягають відчуженню шляхом продажу на конкурсі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: