Російський капітал знайшов собі новий притулок в Британії

Понеділок, 19 серпня 2013, 11:36

Російський капітал знайшов собі новий притулок, перемістившись з проблемного Кіпру в британську юрисдикцію, на яку припало дві третини прямих інвестицій з Росії в першому кварталі, і в Люксембург.

Про це пише Reuters.

Згідно з повідомленням, прямі інвестиції в країни далекого зарубіжжя з РФ у першому кварталі 2013 року зросли в шість разів до 65,8 мільярда доларів з 10,8 мільярда доларів роком раніше.

Обсяги прямих інвестицій резидентів РФ на Віргінські острови, Великобританію і Люксембург за квартал показують максимуми з 2007 року, в рази перевищивши загальнорічні суми інвестицій у ці країни.

Реклама:

На Британські Віргінські острови довелося 31,7 мільярда доларів з цієї суми - в 15 разів більше, ніж у першому кварталі 2012 року, на Великобританію - 11,2 мільярда доларів у порівнянні з відтоком в 0,26 мільярда доларів роком раніше.

У четвертому кварталі 2012 року обсяги інвестицій в ці країни обчислювалися 6,7 мільярда доларів і 0,6 мільярда доларів відповідно.

У той же час прямі інвестиції на Кіпр, який втратив своє значення перевалочної бази для російського капіталу через боргову кризу і проблеми фінансової системи навесні цього року, впали у вісім разів порівняно з попереднім кварталом і вдвічі порівняно з першим кварталом 2012 року. Їх обсяг у першому кварталі становив 2,7 мільярда доларів.

Ще одним притулком капіталу з РФ став Люксембург з інвестиціями з РФ в обсязі 14 мільярдів доларів у першому кварталі 2013 року порівняно з 258 мільйонами доларів у першому кварталі минулого року і відтоком в 504 мільйони доларів у четвертому кварталі 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: