ЄС може позбавити Єгипет фіндопомоги у розмірі 5 мільярдів

Понеділок, 19 серпня 2013, 09:22

Євросоюз має намір позбавити Єгипет фінансової допомоги в розмірі 5 млрд євро у зв'язку з масовими вбивствами демонстрантів, які сталися під час політичних хвилювань минулого тижня.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на The Financial Times.

Згідно з повідомленням, голова ЄС Херман ван Ромпей заявив, що Євросоюз перегляне найближчими днями відносини з Єгиптом і прийме заходи з надання на нього тиску, додавши, що відмова від надання фінансової допомоги буде серйозно обговорюватися.

"Поточна ситуація не дозволяє єгипетській владі виконати багато з поставлених умов отримання грошей, тому вони їх не отримають", - заявив Ромпей.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку виділить потерпілому під час політичних хвилювань Єгипту фінансову допомогу в розмірі 5 млрд євро, за умови, що в країні будуть проведені демократичні реформи.

18 серпня із заявою про перегляд відносин між ЄС та Єгиптом виступили голова Європейської ради Херман Ван Ромпей і голова Європейської комісії Жозе Баррозу.

Вони висловили глибоке переживання про те, що міжнародні зусилля і пропозиції щодо наведення мостів і встановлення всеосяжного політичного процесу в Єгипті відкинуті, і був узятий курс на конфронтацію.

За словами чиновників, ЄС в терміновому порядку прийме заходи, спрямовані на досягнення поставлених завдань: покласти край насильству, відновити політичний діалог і повернутися до демократичного процесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: