Українська біржа обмежила максимальний обсяг котирування

Понеділок, 8 липня 2013, 19:25

Котирувальна комісія Української біржі прийняла рішення з 8 липня 2013 року обмежити максимальний обсяг котирування, адресованої всім учасникам торгів, обсягом не більше 250 тис гривень.

Про це повідомили у прес-службі комісії, передає УНІАН.

Також встановлено, що компаніям забороняється ставити котирування об'ємом більше, ніж розмір відкритих лімітів на 10 учасників торгів з ТОП-20 учасників ринку за результатами торгів на ринку акцій без урахування РЕПО за останній квартал (далі - ТОП-10).

Якщо існує ситуація блокування ринку котируванням (обсяг кращого котирування більше обсягу лімітів, відкритих на ТОП-10), то адміністратор торгової системи робить попередження і дає 30 хвилин на відкриття лімітів на учасника торгів, який хоче акцептувати котирування.

Реклама:

Якщо ліміт не встановлений і котирування "замикає" ринок, то адміністратор має право сам встановити (підвищити) ліміт у розмірі котирування на ТОП-10 і інформує котирувальну комісію у зв'язку із спробою маніпулювання таким учасником торгів.

Як повідомлялося, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку готує програмне забезпечення для автоматизації виявлення фактів маніпуляцій на фондовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!