Янукович наказав ефективніше боротися з відмиванням грошей

Середа, 3 липня 2013, 14:54

Янукович підписав доручення про запобігання та протидію злочинної діяльності організованих угруповань, у тому числі міжнародних, з легалізації  доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

Згідно з дорученням уряд спільно з РНБО за участю регуляторів фінансового ринку має забезпечити активізацію роботи з цього питання, зокрема, щодо прийняття заходів фінансового моніторингу.

Крім того, Янукович рекомендував ГПУ вжити заходів з виявлення схем і механізмів легалізації доходів, отриманих у результаті організованої злочинної діяльності, та перерозподілу таких доходів, притягнення винних у встановленому порядку до відповідальності, а також забезпечити посилення взаємодії правоохоронних та інших державних органів у питаннях боротьби з організованою злочинністю, поліпшення міжвідомчої співпраці контролюючих та правоохоронних органів.

Реклама:

У той же час, до кінця жовтня 2013 року РНБО має забезпечити підготовку до розгляду на засіданні Ради питання про стан запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: