Продажі "АвтоВАЗу" впали на 10%

Середа, 3 липня 2013, 09:55

За підсумками першої половини 2013 року продажі автомобілів Lada в Росії впали на 9,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі "АвтоВАЗу", пише "Лента.ру".

Згідно з прес-релізом, загальні продажі Lada (в тому числі і за межами країни) впали тільки на 6,7%.

У червні загальні продажі Lada зменшилися на 6%, у Росії - на 2,2%.

Реклама:

Основним ринком для "АвтоВАЗу" продовжує залишатися російський - за півроку на ньому було продано майже 227 тисяч автомобілів з 264 тисяч, які зуміла реалізувати компанія.

У прес-релізі вказується, що в червні особливо сильно впали продажі Kalina (на 49,7%) і Lada 2104 (32%).

У той же час Granta було продано на 17,8% більше, ніж у травні. Вона продовжує залишатися найпопулярнішою машиною "АвтоВАЗу" з місячними продажами в 17 тисяч авто.

Як повідомляється, російський автомобільний ринок зростав швидкими темпами протягом останніх років, сильно випереджаючи показники більшості європейських країн, де криза призвела до різкого спаду продажів авто.

Так, за підсумками 2012 року російський ринок піднявся на 11%. Тим не менш, з кінця року було зафіксовано різке зниження темпів зростання, наприклад, за грудень збільшення склало лише 1%.

За січень-квітень 2013 року, обвал ринку в Росії склав 2%, причому падіння у "АвтоВАЗу" перевищувало середньоринковий показник у два з половиною рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!