Фонд порятунку єврозони позбавили вищого кредитного рейтингу

Вівторок, 16 липня 2013, 13:54

Fitch Ratings позбавило найвищого кредитного рейтингу Європейський фонд фінансової стабільності, знизивши показник до рівня "АА +".

Про це повідомляється в прес-релізі міжнародного агентства, пише "Лента.ру".

Аналітики пояснили свої дії тим, що за день до цього це ж агентство позбавило вищого кредитного рейтингу Франції - одного з учасників єврозони, який поручився за боргами EFSF.

Fitch знизило оцінку кредитоспроможності Парижа у зв'язку з високим державним боргом, повільними темпами відновлення економіки і зростаючим безробіттям.

Реклама:

Інші великі рейтингові агентства - Standard & Poor's і Moody's - позбавили EFSF вищого кредитного рейтингу в січні і грудні минулого року відповідно. Аналітики агентств мотивували свої рішення тими ж причинами, що і Fitch, - пониженням оцінки кредитоспроможності країн єврозони.

Європейський фонд фінансової стабільності був створений у травні 2010 року як механізм, через який держави єврозони направляли допомогу державам, які постраждали від боргової кризи.

У жовтні 2012 року до роботи приступив Європейський стабілізаційний механізм (ESM), який позиціонується як наступник EFSF. Останній після 30 червня цього року не розпочинатиме новим програм з надання позик, але буде існувати, поки боржники не погасять всі зобов'язання. Обсяг ESM поки становить 200 мільярдів євро, в майбутньому його кредитні потужності планується збільшити до 700 мільярдів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: