Азаров віддав Колобову "Український банк реконструкції та розвитку"

Вівторок, 4 червня 2013, 10:12

Уряд передав Мінфіну повноваження з управління корпоративними правами держави щодо публічного акціонерного товариства "Український банк реконструкції та розвитку".

Про це йдеться у відповідній постанові ухваленій на засіданні Кабміну, повідомляє урядовий портал.

Як повідомляється, метою діяльності згаданого банку, 99,9% якого належить Державній інвестиційній компанії, є розвиток як корпоративного бізнесу, так і малого та середнього, через сприяння в реалізації інвестиційних та інноваційних проектів шляхом середнього та довгострокового кредитування.

Водночас, відповідно до положення про Мінфін, формування та забезпечення реалізації фінансової політики покладено на Мінфін, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, Мінфін в установленому законодавством порядку забезпечує управління корпоративними правами держави у статутних капіталах банків, що були капіталізовані державою.

Таким, чином, прийняття постанови дозволяє покращити проведення Мінфіном ефективної державної фінансової політики задля забезпечення активізації економічного розвитку через сприяння в реалізації вітчизняних інвестиційних та інноваційних проектів, упровадження дієвого нагляду, моніторингу та контролю за діяльністю "Українського банку реконструкції та розвитку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: