Білорусь перенесла введення плати за проїзд по дорогах

Четвер, 27 червня 2013, 13:10

У Білорусі термін початку справляння плати за проїзд по платних автодорогах в системі BelToll переноситься з 1 липня на 1 серпня 2013 року

Про це повідомили в Міністерстві транспорту і комунікацій Білорусі, передає УНІАН.

"Міністерством транспорту і комунікацій Республіки Білорусь спільно з австрійською компанією Kapsch TrafficCom AG внесені пропозиції в уряд Білорусі про початок технічної експлуатації електронної системи збору плати за проїзд по автомобільних дорогах Білорусі з 1 липня 2013 року, а комерційної експлуатації ЄТС-системи та справляння плати за проїзд - з 1 серпня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що протягом липня буде проведена робота з налагодження всіх операційних функцій системи, укладення контрактів з користувачами мережі платних доріг, встановлення робочих процедур операційних служб і служб спостереження за збором оплати, збору, аналізу та класифікації інформації про зареєстрованих користувачів.

Реклама:

Як відомо, система збору плати за проїзд BelToll в Білорусі прийде на зміну ручному збору плати та шлагбаумів, що перешкоджає невпинному руху транспортного потоку.

Над полотном дороги будуть розміщені спеціальні станції збору плати, оснащені прийомопередавачами, які забезпечують обмін інформацією з бортовим пристроєм, встановленим на лобовому склі транспортного засобу.

Завдяки технології, що використовується плата за проїзд списується автоматично, коли транспортний засіб проїжджає під станціями збору плати, без необхідності зниження швидкості, зупинки або вибору певної смуги руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: