Shell почала будівництво для буріння другої свердловини на Харківщині

Четвер, 27 червня 2013, 11:23

Компанія Shell і ПАТ "Укргазвидобування" почали будівництво майданчика для буріння другої пошукової свердловини в Харківській області в рамках договору про спільну діяльність.

Про це йдеться у повідомленні компанії Shell, передає "Інтерфакс-Україна".

"Майданчик під свердловину Ново-Мечебилівська-100 розташована в Близнюківському районі Харківської області, в адміністративних межах Новонадеждінского сільської ради. Розпочато будівництво майданчика для розміщення бурового верстата, необхідного обладнання та тимчасових житлових приміщень для персоналу", - сказано у повідомленні.

У Shell зазначили, що всі роботи ведуться відповідно до вимог українського законодавства і міжнародних стандартів з охорони навколишнього середовища.

Реклама:

Розмір бурового майданчика становитиме 300х200 м. Перед початком будівництва чорнозем буде знятий і складований по периметру майданчика з метою збереження його якостей для наступної рекультивації.

Для будівництва майданчика буде використано 2400 бетонних плит, вироблених в Харківській області. З метою мінімізації руху транспорту через найближчі села до бурового майданчику буде прокладена тимчасова під'їзна дорога довжиною 120 м.

У будівництві майданчика задіяно близько 80 працівників української компанії "Монтажтрансгаз".

Початок буріння свердловини намічено на осінь 2013 року відповідно із технічним проектом, після отримання всіх необхідних дозволів та експертиз. Мета свердловини - пошук покладів природного газу в ущільнених пісковиках.

Як відомо, 24 січня 2013 року в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: