Microsoft вкладе сотні мільйонів в новий дата-центр

Вівторок, 25 червня 2013, 12:38

Влада штату Айова в США розмістила на своєму офіційному сайті інформацію про те, що споруджуваний на території штату дата-центр належить американській компанії Microsoft.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, минулого тижня в ряді закордонних ЗМІ з'явилися дані про те, що в Айова ведеться будівництво ще одного великого дата-центру.

Однак власник активу до офіційної заяви влади відомий не був. Експерти та журналісти припускали, що майданчик міг належати одному з трьох уже знайомих в тих краях гігантів - Facebook, Google і Apple, але не вгадали.

Реклама:

Опублікована 23 червня інформація свідчить, що новий датацентр в місті Де-Мойн буде належати Microsoft і компанія вкладе в нього за попередніми даними близько 680 млн доларів. Офіційних коментарів від представників Microsoft з цього приводу поки не послідувало.

Влада штату стверджує, що майданчик почне свою роботу вже в 2014 році.

Передбачається, що новий дата-центр буде використовуватися для підтримки вже існуючих програм і сервісів Microsoft, клієнтська база яких незмінно зростає.

Крім цього Microsoft в рамках проекту отримає від штату 20 млн доларів податкових пільг, в тому числі 15 млн доларів на відшкодування після будівництва і 5 млн інвесткредитів.

Технологічний гігант у свою чергу пообіцяв владі розглянути кандидатури всіх бажаючих жителів довколишніх міст в якості співробітників нового дата-центру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!