Китай та Британія торгуватимуть без доларів

Вівторок, 25 червня 2013, 11:44

Банк Англії і центробанк Китаю підписали угоду, яка повинна буде підбадьорити торгівлю між цими двома країнами.

Про це пише MixedNews.

Як підтвердив британський центробанк, Банк Англії і Народний банк Китаю підписали домовленість про створення 3-річного свопу обсягом у 200 мільярдів китайських юанів (33 мільярди доларів).

Угода про валютний своп дозволяє банкам обмінювати валюту, і проводити компаніям торгівлю в місцевих валютах, а не в американських доларах, як це відбувається в даний момент, поки китайська валюта не повністю конвертована до інших валют.

Реклама:

Передбачувана угода була вперше анонсована в лютому губернатором Банку Англії Мервіном Кінгом.

"У тому малоймовірному випадку, коли з'явиться загальний брак зарубіжної ліквідності юаня, у банку буде можливість сприяти ліквідності юаня для відповідних установ Британії", - заявив Кінг.

У минулому році Міністерство фінансів Британії оголосило про плани зробити Лондон найбільшим світовим вузлом валютної торгівлі - головним міжнародним центром з торгівлі юанем за межами материкового Китаю та Гонконгу.

Китай поступово послаблює жорсткий контроль над вартістю своєї валюти і потоками капіталів. Пекін використовує ці угоди як частину плану з посилення глобальної ролі юаня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: