Економіка Росії втратила більше 10 мільярдів через соцмережі

Вівторок, 25 червня 2013, 09:04

Російська економіка в 2012 році від активності росіян у соціальних мережах втратила від 281,7 мільярда до 311,5 мільярда рублів.

Про це йдеться в прес-релізі аудиторсько-консалтингової компанії ФБК, пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, у своїх оцінках експерти ФБК виходили з того, що до кінця 2012 року кількість користувачів соціальних мереж в Росії досягла 51,8 млн чоловік. Однак є і більш висока оцінка - 57,8 млн осіб.

Згідно з розрахунками ФБК, за 2012 рік кожним активним в соцмережах працівником було втрачено 3187,2 хвилини, або 53,1 години робочого часу. Виходячи із структури користування соцмережами, працівниками різних галузей і за середнім значенням для економіки в цілому в компанії розрахували верхню і нижню межі втрат.

Реклама:

Для порівняння, американська економіка втрачає від соцмереж близько 650 млрд на рік.

У повідомленні наголошується, що найбільший економічний збиток заподіяли ті, хто трудиться у сфері фінансів та операцій з нерухомим майном, оренди та надання послуг (67,9 млрд рублів), на другому місці - працівники освіти (39,8 млрд рублів), на третьому - державного управління і забезпечення військової безпеки та соціального страхування (36,6 млрд рублів).

Мінімальні економічні втрати від активних у соцмережах росіян, зайнятих сільським та лісовим господарством (0,9 млрд рублів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!