Кабмін доручив "Нафтогазу" закачувати 50% газу у приватників

Четвер, 20 червня 2013, 13:54

Кабмін доручив НАК "Нафтогаз України" у період з 1 липня по 15 жовтня забезпечити закачування в підземні сховища не менше 50% обсягів природного газу, який видобувається в Україні приватними компаніями.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну прийнятому на засіданні 19 червня, передають "Українські новини".

"Забезпечити дотримання балансів надходження і розподілу газу... з дотриманням вимог щодо обов'язкової закачування в ПСГ не менше 50% обсягу газу, який видобувається газодобувними компаніями (у тому числі за договорами про спільну діяльність), на які не поширюється дія статті 10 закону "Про засади функціонування ринку природного газу", з правом його відбору з ПСГ для подальшої реалізації споживачам в осінньо-зимовий період", - йдеться в документі.

Під статтю 10 зазначеного закону підпадають держпідприємства, а також підприємства частка держави в яких становить 50% і більше, а також компанії, що працюють з ними за договорами про спільну діяльність.

Реклама:

Згідно з прийнятим розпорядженням, Кабмін доручив Міндоходів у місячний термін подати на розгляд пропозиції про внесення змін до Податкового кодексу щодо нарахування податків і зборів при відборі газу з ПСГ.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що рішення уряду дозволить додатково накопичити в сховищах близько 1 млрд куб. м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: