Apple заощадила на облігаціях 9,2 мільярда

Понеділок, 6 травня 2013, 12:44

Рейтингове агентство Moody's оцінило, що Apple заощадила на випуску облігацій близько 9,2 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, цю суму компанія повинна була заплатити в якості податків, якби репатріювати кошти на американські рахунки.

З 145 млрд доларів, накопичених Apple, як зазначає агентство Reuters, лише 45 млрд доларів тримаються в США і доступні для швидкого використання. Якби компанія вирішила повернути 100 млрд доларів, то вона заплатила б податок, ставка якого становить 35%.

Реклама:

У минулому фінансовому році Apple заплатила американському міністерству фінансів 6 млрд  доларів податків.

На початку травня компанія розмістила цінні папери на суму 17 млрд доларів. Apple продала трирічні облігації з плаваючою ставкою на суму 1 млрд доларів плюс трилітки з фіксованою ставкою на 1,5 млрд доларів; п'ятирічні папери з плаваючою ставкою на 2 млрд доларів і з фіксованою на 4 млрд доларів; десятирічки з фіксованою прибутковістю на 5,5 млрд доларів; і 30-річні облігації на 3 млрд доларів.

Через зростання конкуренції і відсутності по-справжньому революційних гаджетів інвестори дивляться на перспективи "яблучного" бізнесу з часткою скепсису.

На тлі всіх цих проблем Apple не вдалося домогтися для своїх облігацій рейтингу "AAA". S&P виставило їм оцінку "AA +", Moody's - "Aa1".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!