Українські кондитери можуть втратити ринок Білорусі - Укркондпром

Середа, 15 травня 2013, 18:59

Українські виробники кондитерських виробів можуть не повернутися на ринок Білорусі, навіть якщо митниця припинить перевірки, так як торгові мережі і магазини не будуть брати їхні товари.

Про це заявив глава асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, передає "УНІАН".

"Тепер, навіть якщо ми будемо проривати блокаду на кордоні, нас просто не будуть брати в торгові мережі, магазини не беруть, бо їм наказано не брати. Ми не можемо потрапити в торгівлю", - сказав Балдинюк.

За його словами, в Білорусі діє постанова місцевої влади, згідно з якою торговельні організації зобов'язані забезпечити в 2-му кварталі 2013 року питому вагу продажу кондитерських виробів білоруського виробництва в загальному обсязі реалізації не менше 85%.

Реклама:

Балдинюк вважає, що подібні постанови є документальним підтвердженням прямого порушення двосторонньої угоди про вільну торгівлю.

При цьому голова асоціації відзначає, що за весь час конфлікту з Білоруссю українська влада не прийняли ніяких істотних заходів для стабілізації ситуації.

"На жаль, до сьогоднішнього дня всі наші заходи з боку України були апеллятивними. Нам тільки обіцяли, але ніякого ефективної дії у відповідь українська держава не вчинила", - пояснив він.

У результаті, якщо проблема не буде вирішена, українські кондитери можуть втратити білоруський ринок, який є четвертим за величиною ринком для вітчизняних кондитерських виробів, впевнений Балдинюк.

Як відомо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов обіцяє вирішити проблему постачань українських кондитерських виробів у Білорусію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!