Україна нарощує експорт олії до Китаю

П'ятниця, 5 квітня 2013, 19:19

З початку маркетингового року українські аграрії поставили до Китаю понад 100 тисяч тонн соняшникової олії.

Про це йдеться у повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, загалом, у вересні-лютому 2012/13 Україна експортувала на зовнішні ринки понад 1,8 млн тонн соняшникової олії. Тоді як за відповідний період минулого маркетингового періоду було поставлено 1,4 мільйона тонн цього продукту.

На сьогодні Україна зберігає позитивну динаміку експорту соняшникової олії, залишаючись на першому місті серед світових експортерів цього продукту, повідомляє прес-служба.

Реклама:

Зі слів Генерального директора асоціації "Укроліяпром" Степана Капшука, наразі споживачами вітчизняної соняшникової олії є понад 90 країн світу. Переважно це Індія (понад 30,1%), Єгипет (понад 12,6%), країни ЄС (близько 16%), Іран (5,8%) і Туреччина (9,0%).

Окрім того, у поточному маркетинговому році розширюються торговельно-економічні відносини з Китаєм, на який припадає вже майже 6% вітчизняних поставок соняшникової олії.

"Китайський ринок для нас є дуже привабливим. І ми успішно нарощуємо обсяги поставок олії до Китаю. З початку 2012/2013 маркетингового року українські аграрії поставили туди понад 100 тисяч тонн соняшникової олії. А це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового періоду. І надалі ці обсяги збільшуватимуться, адже інтерес Китаю до української соняшникової олії постійно зростає", - наголосив Капшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: