В Індії створять банк для жінок

П'ятниця, 8 березня 2013, 13:02

Індія вкладе близько 370 млн доларів у створення першого в країні банку для жінок і фонду з підтримки прав жінок.

Це рішення було прийнято для того, щоб вшанувати пам'ять жертв жорстоких згвалтувань, які відбулися останнім часом в країнах Азії, Близького Сходу і Африки, передають "Вести экономика".

Міністр фінансів країни Паланіаппан Чидамбарам оголосив, що початковий капітал держбанку становитиме 10 млрд рупій (185 млн доларів).

Організація буде в основному кредитувати жінок, які починають свій бізнес, і групи взаємодопомоги. Міністр зазначив, що ліцензія кредитора буде готова до жовтня 2013 року.

Реклама:

На фонд Nirbhaya також буде виділено 10 млрд рупій; пріоритети організації буде здійснювати Міністерство розвитку дітей і жінок.

Дві найвпливовіші жінки в індійській політиці - президент правлячої партії Національного конгресу Соня Ганді і Сушма Сварадж, лідер опозиції нижньої палати, - вдарили по своїм столам в знак схвалення програми, коли вона була оголошена.

Жінки становлять всього 24% робочої сили Індії, що складається з 478 млн осіб, відповідно до доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Серед топ-менеджерів в Індії жінки становлять 5%, в той час як в середньому в світі цей показник знаходиться на рівні 20%, говориться в звіті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: