"Газпром" має намір побудувати у Чехії газосховище

Середа, 20 березня 2013, 17:38

Російський "Газпром" і чеська група MND мають намір побудувати нове підземне сховище газу (ПСГ) в Чехії (Дамборжіце), яке стане одним з найпотужніших.

Про це повідомили в управлінні інформації компанії "Газпром", передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, 20 березня в Празі заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв і голова Ради Директорів Групи MND Карел Комарек підписали угоду про будівництво ПСГ.

Початок будівництва заплановано на 2014 рік, введення в експлуатацію намічене на 2016 рік. ПСГ буде мати активний об'єм газу 448 млн куб. м, і стане одним з найбільших подібних об'єктів в Чеській Республіці. Інвестиції в створення ПСГ будуть виділені компаніями в рівних частках і складуть близько 128 млн доларів.

Реклама:

"Інвестиції в будівництво підземного сховища газу - це ще один крок на шляху підвищення якості нашої співпраці. Збільшення надійності поставок природного газу в Європу є нашою довгостроковою стратегією і розширення потужностей в галузі підземного зберігання газу - важливий її елемент", - сказав Медведєв.

"У майбутньому ми плануємо нові спільні проекти не тільки на території Чеської Республіки, але також в Європі та Російській Федерації", - зазначив Комарек.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: