У Азарова схвалили "покращення" для дітей-сиріт

П'ятниця, 15 березня 2013, 13:15

Кабмін схвалив внесення зміни до статті 18 закону "Про держдопомогу сім’ям з дітьми", яким передбачається збільшення відповідної допомоги дітям-сиротам, які є інвалідами.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Як зазначається, законопроект розроблено на виконання нових соціальних ініціатив президента України на 2013 рік. Він має на меті подолання соціальної несправедливості при наданні допомоги дітям-сиротам інвалідам, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також знаходяться під опікою чи піклуванням.

"Сьогодні сім’я, яка взяла на виховання дитину-сироту під опіку чи піклування, отримує допомогу на таку дитину на рівні 2 прожиткових мінімумів - 2420 гривень. Якщо дитина є інвалідом - вона отримує державну допомогу у сумі 894 гривні. Проте, якщо дитина є одночасно інвалідом та сиротою і перебуває під опікою (піклуванням), вона отримує ті ж 2420 гривень, в які вже враховано 894 гривень допомоги по інвалідності", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, після ухвалення законопроекту кожна така дитина буде отримувати щомісячно 2,8 - 3,3 тисячі гривень допомоги, що забезпечить більшу можливість здійснення видатків для лікування та реабілітацію дітей-інвалідів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: