Nokia повинна виплатити Microsoft близько 500 мільйонів

Понеділок, 11 березня 2013, 11:08

Фінській Nokia все ще належить виплатити корпорації Microsoft 500 млн доларів у рамках угоди щодо використання операційної системи Windows Phone.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, цю суму Nokia належить виплатити частинами протягом усієї дії угоди з Microsoft, що стосується розвитку і спільного використання ОС Windows Phone. На сьогодні компанії лише повідомили про укладення подібної угоди, але нічого не повідомили про її тривалість.

Слід зазначити, що поки Nokia виплачує відрахування за використання операційної системи в тому числі і з непроданих телефонів, а також з телефонів відвантажених рітейлерам, але з яких сама Nokia також ще нічого не отримала. Згідно з документами фінської компанії, зараз Nokia виплачує приблизно по 250 млн доларів щоквартально.

Реклама:

Також в Nokia прогнозують, найближчі декілька кварталів, нові пристрої на базі Windows Phone 8 стануть прибутковими для Nokia і маржа від їх продажу перекриє витрати від їх виробництва, дистрибуції, відрахувань виробнику ОС і інших супутніх витрат.

В Nokia говорять, що компанія робить ставку на два аспекти при отриманні прибутковості в продажу нових смартфонів Lumia: випуск нових, в тому числі і бюджетних апаратів, а також співпраця з китайськими та індійськими стільниковими операторами і роздрібними продавцями для розширення масштабів продажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!