"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гроші на ремонт доріг "осіли" в кишенях посадовців "Уманьавтодору"

П'ятниця, 8 лютого 2013, 15:49

Працівники ДСБЕЗ Черкащини викрили посадовців "Уманьавтодору", які замість того, аби ремонтувати дороги, поклали до власних кишень 34 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Як зазначається у повідомленні, днями правоохоронці області викрили та ліквідували "конвертаційний центр", за допомогою якого "спритні" підприємці обкрадали державу. Через цей центр пройшло близько 1 млрд гривень, в результаті чого держбюджет недорахувався близько 150 млн гривень. Можливо ця цифра є значно більшою і працівники міліції зараз активно працюють над цим питанням.

"В рамках розслідування цієї резонансної справи слідчі «вийшли» на низку підприємств, які користувалися послугами зловмисників. Серед них були і бюджетні установи, які безсовісно крали виділені державою для потреб суспільства гроші і "відмивали" їх у цьому кримінальному "конверті", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначає прес-служба, службові особи ПАТ "Уманьавтодор", виконуючи ремонтно-будівельні роботи автодоріг на території Черкаської області за бюджетні кошти, замість того, щоб витрачати державні гроші на якісний ремонт доріг, клали їх до своєї власної кишені.

"Посадовці завищували обсяг та вартість виконаних робіт шляхом оформлення псевдооперацій і в подальшому "конвертували" безготівкові кошти в готівку через "конверт" за рахунок проведення фіктивних операцій по закупівлі товарів, робіт чи послуг у спеціально створених для цього фіктивних підприємств", - повідомляє прес-служба.

Наразі стосовно службових осіб ПАТ "Уманьавтодор"відкрито кримінальне провадження.  Попередньо встановлено, що вони завдали державі збитків в розмірі 34 млн гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: