Фірташ повернув контроль над угорським газовим трейдером

Середа, 13 лютого 2013, 11:44

Угорський суд рішенням зареєстрував компанію Mabofi, яка входить до Group DF, єдиним акціонером угорського газового трейдера компанії Emfesz Ltd.

Про це повідомили в прес-службі Group DF, передає УНІАН.

Згідно із повідомленням, судове рішення ухвалено слідом за рішенням Верховного суду Угорщини, який у 2012 році підтвердив, що колишній директор компанії Emfesz Іштван Гоці не мав належних повноважень для продажу в квітні 2009 року швейцарській компанії "Росгаз" 100% акцій Emfesz, що належать компанії Mabofi.

"Гоці мав намір продати Emfesz компанії "Рос газ" у травні 2009 року за 1 долар. Структура власності "Рос газ" залишається невідомою. В результаті цієї шахрайської угоди Emfesz, у минулому - найбільший в Угорщині незалежний дистриб'ютор газу, втратила свої газові ліцензії і зараз перебуває на межі банкрутства", - сказано в повідомленні.

Реклама:

За словами члена ради групи Group DF Роберта Шетлер-Джонса, буде зроблено всі необхідні кроки для відновлення активів цієї компанії, яка раніше була великим угорським газовим трейдером і дистриб'ютором.

Group DF - це приватна міжнародна група компаній, активи якої зосереджені в енергетиці, хімічній промисловості, енергетичній інфраструктурі та нерухомості.

Group DF є компанією українського олігарха Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: