"Ренесанс Капітал" залишає Україну - ЗМІ

Понеділок, 14 січня 2013, 12:45

Інвестиційна компанія "Ренесанс Капітал" закриває офіс в Україні.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на колишніх співробітників "Ренесанс Капіталу".

Як пише видання, Ігор Білоус, який до недавнього часу обіймав посаду директора інвестиційно-банківського департаменту інвесткомпанії на запитання про закриття обмежився коментарем, що "це не зовсім так".

"За інформацією колишніх співробітників "Ренесансу", Білоус і співдиректор Роман Насиров будуть позаштатними радниками російського "Ренесанс Капіталу". В їх завдання входить завершення розпочатих операцій M&A", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Ренесанс Капітал" входив у фінансово-інвестиційну "Ренесанс Груп", засновану в 1995 році вихідцем з Нової Зеландії Стівеном Дженнігсом. Український офіс був відкритий в 2004 році, займався брокериджем, надавав послуги по супроводу угод злиття та поглинання, залучення акціонерного та боргового капіталу.

Після кризи "Ренесанс" скоротив свою присутність на українському ринку. У жовтні 2012 року український "Ренесанс Капітал" попросив анулювати ліцензію на право здійснення діяльності, пише видання.

В Україні "Ренесанс Капітал" володіє компанією "Українські аграрні інвестиції", яка виставлена ​​на продаж.

Як відомо, у листопаді 2012 року група "Онексім" російського бізнесмена Михайла Прохорова довела свою частку в російському інвестбанку "Ренесанс Капітал" до 100%.

"Ренесанс Капітал" - не перша іноземна інвесткомпанія, що пішла з українського ринку. У 2011 році український ринок покинув грузинський інвестиційний банк BG Capital, у вересні 2012 року - російський "Альфа-Капітал", в грудні свою українську "дочку" продав російський брокерський дім "Відкриття".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!