Білоруси хочуть напоїти українців молоком

Вівторок, 25 грудня 2012, 12:54

Білоруський холдинг "М'ясомолпром", який об'єднує 17 молочних і м'ясних компаній, в І кварталі 2013 року почне продавати свою продукцію на українському ринку.

Про це пише Forbes.ua.

Як пише видання, експансії такого масштабу з Білорусі в Україну ще не було: потужностей всіх заводів "М'ясомолпрома" цілком вистачить, щоб забезпечити молочною продукцією кожного шостого українця.

Для більш комфортного виходу на ринок холдинг має намір придбати 50% Білоруської аграрної компанії в Україні.

Реклама:

"Починати "М'ясомолпром" планує з 500 т в місяць. Перші поставки пройдуть в I кварталі 2013 року", - пише видання.

"Потім подивимося на продаж, і, якщо буде попит, будемо нарощувати обсяги імпорту", - відзначає гендиректор "Міноблм'ясомолпрому" - Сергій Криштапович.

Для порівняння: 2011 рік в Україну було поставлено з Білорусі менш 3,5 тис тонн молочної та кисломолочної продукції. На думку топ-менеджера, ефект масштабу дозволить компанії закріпитися на українському ринку.

"Холдинг націлений виключно на преміум-сегмент. Як канал реалізації будуть використовуватися тільки великі національні роздрібні мережі. А такі магазини, як, наприклад, "Білоруські продукти", де знайшли собі притулок менші гравці, "М'ясомолпром" не цікавлять", - йдеться у статті.

Українські компанії не бачать у "М'ясомолпромі" небезпечного конкурента, незважаючи на амбіційні плани.

Заявлені обсяги поставок змусили українських молочників засумніватися, що білоруський колега адекватно оцінює місцевий ринок і своє місце на ньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!