"Газпром" встановив рекорд з видобутку газу

П'ятниця, 21 грудня 2012, 18:36

"Газпром" 20 грудня встановив рекорд з видобутку газу - за добу були здобуті 1,653 мільярда кубометрів палива.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на керівника "Газпрому" Олексія Міллера.

За словами Міллера, якщо такими темпами видобувати газ весь рік, то за 12 місяців показник складе більше 600 мільярдів. Для порівняння, в 2011 році "Газпром" добув 512 млрд кубометрів.

Втім, у самому "Газпромі" заявили, що 1,653 мільярда кубометрів - це рекорд тільки за останні п'ять років, а не за всю історію існування "Газпрому". У середині 2000 років "Газпром" видобував більше, ніж зараз: близько 550 мільярдів кубометрів газу в рік.

Реклама:

Збільшення видобутку пов'язано насамперед з холодами - через них споживання газу росте, що і призводить до підвищеного попиту. У середині грудня Міллер оголосив про рекордний експорті палива в Європу - за добу він склав 550 мільйонів кубометрів.

Примітно, що навіть рекорд з видобутку не зможе збільшити цей показник за підсумками року. У "Газпромі" вважають, що за 12 місяців добудуть близько 500 мільярдів кубометрів газу, хоча раніше прогноз становив 525 млрд кубометрів. За 11 місяців обсяг видобутку склав 391,3 мільярда кубометрів, це на 5,9 відсотка менше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!