Рада НБУ рекомендує Арбузову створити розрахунковий центр на базі депозитарію

П'ятниця, 9 листопада 2012, 20:22

Рада НБУ рекомендує правлінню банку використовувати в якості бази для створення єдиного Розрахункового центру давно працюючий на ринку ПрАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів".

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"З метою ефективного сприяння розвитку фондового ринку та забезпечення стабільного здійснення розрахунків за фінансовими інструментами ініціювати створення РЦ з обслуговування договорів на фінансових ринках на базі ВДЦП", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в частині Розрахункового центру закон встановлює, що на першому етапі основним акціонером цієї структури, створюваної у вигляді ПАТ зі статутним капіталом мінімум 100 млн гривень, буде Нацбанк, частка якого повинна перевищувати 75%, однак згодом, через п'ять років, вона може знизитися до 25% +1 акція.

Реклама:

"Іншими акціонерами можуть бути професійні учасники фондового ринку та міжнародні депозитарно-клірингові установи", - йдеться в повідомленні.

Як пише агентство, для створення Розрахункового центру на базі ВДЦП в чинній редакції закону Нацбанку доведеться істотно збільшити частку в ньому або шляхом допемісії, або через викуп акцій у інших власників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: