Присяжнюк обіцяє доступні кредити для сільгоспвиробників

Четвер, 29 листопада 2012, 10:00

Законопроект "Про аграрні розписки", переданий на підпис президентові Віктору Януковичу, зробить доступним кредитування для дрібних і середніх сільгоспвиробників.

Про це заявив міністр аграрної політики і виробництва Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

За його словами, українські банки практично не зацікавлені в кредитуванні сільгоспвиробництва, тому в аграріїв повинен бути альтернативний варіант кредитування такий, як аграрні розписки, що дозволяють отримати необхідні кошти під заставу майбутнього врожаю.

"Необхідність прийняття даного закону продиктована ситуацією, що склалася сьогодні з кредитуванням сільськогосподарських товаровиробників, особливо середніх і дрібних, які практично не мають доступу до кредитних ресурсів комерційних банків навіть за умови існування державної програми щодо часткового відшкодування банківських відсотків", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр також зазначив, що аграрні розписки будуть видаватися особам, які мають право власності на земельну ділянку сільгосппризначення або право користування ним на законних підставах для виробництва сільгосппродукції.

"У разі, коли право власності на земельну ділянку належить двом і більше користувачам, аграрні розписки видаються для них спільно", - підкреслив глава Мінагропроду.

Як зазначив Присяжнюк, за оцінками експертів, в перспективі аграрні розписки дозволять охопити близько 30% коштів від постачальників матеріально-технічних ресурсів, трейдерів, переробних підприємств, близько 5% коштів банківських структур, що складе приблизно 45-50 млрд гривень кредитних ресурсів щорічно.

Як відомо, раніше партнер юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" Максим Копейчиков заявив, що закон "Про аграрні розписки" навряд чи виправдає надії його авторів на мільярдні інвестиції в агропромисловий сектор.

Нагадаємо, 7 листопада Верховна рада прийняла закон "Про аграрні розписки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!