Рада ввела аграрні розписки

Середа, 7 листопада 2012, 09:25

Верховна рада прийняла закон "Про аграрні розписки".

"За" прийняття закону, ініціаторами якого виступили депутат "Блоку Литвина" Сергій Терещук і нардеп від ПР Григорій Калєтник, проголосували 232 народних депутата.

Згідно з пояснювальною запискою, закон вводить можливість для госпсуб'єктів використовувати у своїй діяльності аграрні розписки, які виступають в ролі товаророзпорядчих документів.

"Аграрна розписка - це товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов'язання боржника, яке забезпечується заставою, здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених у ньому умовах", - говориться в документі.

Реклама:

Як наголошується в документі, економічна доцільність вже в перший рік впровадження аграрних розписок оцінюється в 2-3 млрд гривень для сільськогосподарських товаровиробників (додаткові кредитні ресурси).

"У перспективі аграрні розписки дозволять охопити близько 30% коштів від постачальників матеріально-технічних ресурсів, трейдерів, переробних підприємств, а також близько 5% коштів банківських структур. Тобто, можна очікувати того, що введення в обіг аграрних розписок, дозволить поступово наблизитися до 45-50 млрд гривень на рік, які можуть бути залучені аграрними підприємствами за допомогою цього механізму", - говориться в пояснювальній записці до закону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: