Азаров вирішив посилити контроль за імпортними товарами

Субота, 10 листопада 2012, 15:35

Кабмін пропонує Верховній раді посилити митний контроль обороту імпортних товарів, які ввозять платники єдиного податку під виглядом "недекларованих" цінностей.

Про це йдеться у відповідному законопроекті опублікованому на офіційному сайті Верховної ради.

Як сказано в пояснювальній записці, товари, фактурна вартість яких не перевищує 300-1 000 євро, не підлягають оподаткуванню і митному декларуванню.

Разом з тим, ця законодавча норма дозволяє ввозити товари, які в подальшому реалізуються на митній території України без обкладання відповідними податками і платежами.

Реклама:

"Існування на ринку незаконно ввезених товарів робить легальний імпорт економічно невигідним і не дає дистриб'юторській мережі розвиватися та розробляти довгострокові плани роботи", - йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до законопроекту, пропонується ввести для фізосіб - платників єдиного податку I-III груп використання реєстраторів розрахункових операцій при продажу: імпортної електроніки, а також наручних годинників, у тому числі з дорогоцінних металів з інкрустраціями.

"Передбачається також ввести обов'язковий облік витрат на покупку вказаних товарів. Копія митного документа, за яким позначені товари були ввезені до України в режимі імпорту, також є обов'язковою до обліку", - говориться у документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: