Київ своєчасно погасить мільйонні євробонди - КМДА

Вівторок, 30 жовтня 2012, 13:57

Київ зможе залучити достатню суму коштів, щоб своєчасно погасити зовнішню позику в сумі 250 млн доларів.

Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я б сказав що можливість перегляду рейтингу Київа - реакція на висловлювання різного народу в період передвиборної кампанії, тому що депутати опозиційні і провладні використовували висловлювання, що Київ банкрут, грошей немає ... Ми таку ж ситуацію спостерігали в минулому році, коли погашали 200 млн доларів. У нас процедура вся запущена і ми з цього приводу не переживаємо. Ми закриємо всі в терміни, у нас термін погашення - 26 листопада", - сказав Крамаренко.

Він нагадав, що місто для своєчасного погашення євробондів на 250 млн доларів має домовленості з урядом і Нацбанком.

Реклама:

"У нас зараз випущені облігації на 3,2 млрд гривень. І у нас спочатку було проговорено і з урядом і з Нацбанком. Просто зараз немає сенсу отоварювати облігації, щоб ці гроші лежали на рахунках, і купувати валюту. 250 млн доларів - їх потрібно купувати. Ми з наступного тижня почнемо партіями отоварювати облігації і купувати валюту", -повідомив заступник голови КМДА.

Крамаренко зазначив, що Київ для погашення  євробондів що залишилися на 550 млн доларів планує провести оптимізацію валютної заборгованості.

"У нас зараз є єврооблігації всього на 800 млн доларів, ми 250 млн доларів погасимо і 550 млн доларів у нас залишиться. Ми по них платимо від 8% до 9,275% річних. Випускати валюту зараз немає сенсу. Ми хочемо зараз загасити, а потім вийти і сказати, що ми хочемо поміняти ці облігації трьох-п'ятирічної на десятирічні ", - сказав чиновник.

"Ми плануємо погасити ці 250 млн доларів, випустити гривню, а потім навесні хочемо виходити з перепакування того пакету валюти, який у нас залишиться. Навесні плануємо оптимізувати валютну заборгованість шляхом випуску більш тривалих облігацій і зменшення процентних ставок. Ми вважаємо, що більше 9% по валюті Київ платити не буде", - додав Крамаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: