Уряд обіцяє молоді "житлове покращення" за 5,5 мільярда

Середа, 24 жовтня 2012, 19:29

На засіданні уряду 24 жовтня затверджено держпрограму забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.

Про це заявив голова правління держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, йдеться у повідомленні фонду.

"Основними напрямками програми визначено нормативно-правовове удосконалення існуючого механізму пільгового довгострокового кредитування будівництва і придбання житла для молодих сімей та одиноких молодих громадян", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, що також программою передбачається зменшення вартості будівництва житла для молоді та створення умов для отримання власного житла молодими спеціалістами, які отримали направлення на роботу, насамперед в сільській місцевості.

Реклама:

"Програмою передбачено залучення протягом 5 років з державного і місцевих бюджетів та інших джерел коштів в сумі 5,46 млрд гривень, що дозволить забезпечувати житлом в середньому до 3,35 тис молодих громадян щорічно", - зазначив Рисухін.

За його словами, таким чином, завдяки участі у цій програмі понад 16 тис молодих сімей та одиноких молодих громадян, які зареєстровані у фонді на отримання пільгових кредитів, зможуть отримати власне житло.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: