Ціна на газ для України дуже критична - Тігіпко

Вівторок, 23 жовтня 2012, 19:22

Ціна на газ для України дуже критична, тому що ми переплачуємо за газ мільярди.

Про це в інтерв'ю "Lentа.ru" заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Ціна на газ для нас дуже критична, тому що ми переплачуємо за газ, скажімо, в порівнянні з тими ж білорусами. Тільки за минулий рік це шість млрд доларів", - сказав Тігіпко.

За його словами, шість мільярдів доларів - це приблизний обсяг інвестицій, які ми отримуємо (прямих іноземних інвестицій) в рік.

Реклама:

"Можете уявити собі таке фінансове навантаження? Щоб ви розуміли, це стільки, скільки необхідно, щоб ми змогли підняти на 25% пенсії всім пенсіонерам. Разово на 25%", - сказав міністр, відповідаючи на запитання про критичність ціни на газ для економіки України.

Крім того, Тігіпко розповів і про ситуацію з підвищенням цін на газ для населення.

"Піднімати сьогодні тарифи для населення ми не будемо, тому що це веде до того, що збільшиться плата за тепло, за гарячу воду, тобто комунальні послуги зростуть. І, як би ми не захищали найбідніших українців (а у нас є система субсидій , яка досить ефективно працює), серйозно постраждає середній клас", - поінформував віце-прем'єр.

"Однак альтернатива є. Ми за два роки збільшили на6 млн тонн видобуток вугілля, за 2,5 роки відновили роботу 58 малих гідроелектростанцій. Ми в листопаді місяці починаємо будівництво терміналу з прийому зрідженого газу, потужністю 10 мільярдів кубічних метрів, а це сьогодні більше третини від усього газу, який ми закуповуємо у Росії", - резюмував Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!