Україна та Росія йтимуть шляхом зняття обмежень у торгівлі – Порошенко

Понеділок, 22 жовтня 2012, 18:24

Україна та Росія мають намір і надалі рухатися шляхом зняття обмежень у взаємній торгівлі та звільнення від сплати митних зборів на кордоні.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко,  передає "Інтерфакс-Україна".

Аналізуючи на брифінгу після переговорів президентів України та Росії в Ново-Огарьово підписаний протокол про постачання товарів за виробничою кооперацією, він зазначив, що в цьому документі сторони визначили перелік підприємств України та Росії, які звільнятимуться від сплати мит на кордоні.

"Мене непокоїть, що ми цей документ цього року підписали тільки в жовтні, й тому я на зустрічі з президентами, Володимиром Володимировичем і Віктором Федоровичем, запропонував, щоб нам зараз дали доручення, аби ми до кінця цього року відпрацювали список українських і російських виробництв, товарів на 2013 рік", - сказав Порошенко.

Реклама:

Він зазначив, що такі дії значно підвищать ефективність співпраці між країнами в цьому напрямі.

"Ми узгодили з російськими колегами графік співпраці, мій заступник приїжджає сюди в середу, і я думаю, що до п'ятниці ми матимемо перші результати і щодо зняття торговельних обмежень, і щодо розвитку виробничої кооперації", - сказав міністр.

Він розповів, що підписана угода насамперед стосується машинобудівної галузі, а також космічної, авіабудівної, суднобудівної сфер.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявляє про необхідність поглиблення відносин України з Митним союзом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: