МВФ попереджає банки ЄС про наслідки витоку капіталу

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 15:01

МВФ попереджає європейські банки про наявність "великого ризику" для світової фінансової стабільності у зв’язку з витоком капіталу.

Про це йдеться у звіті Фонду, оприлюдненому в Токіо, пише "УКРІНФОРМ" з посиланням на Le Monde.

"Напруженість зросла, особливо у зв'язку з витоком приватного капіталу з периферійних країн зони євро до центральних країн у безпрецедентних пропорціях", - йдеться у звіті МВФ.

Фонд зазначає, що упродовж року лише з Іспанії стався витік капіталу у розмірі 296 млрд євро, а з сусідньої Італії – 235 млрд євро.

Реклама:

Зазначені кошти переважно направлялися на фінансування державних витрат, підтримку компаній державного сектору та їхнього персоналу.

У МВФ прогнозують, що у разі збереження такої тенденції активи європейських банків можуть скоротитися на 2,177 трлн євро, що у свою чергу призведе до скорочення кредитів на рівні 9% до кінця 2013 року і блокування реального сектору економіки.

У звіті МВФ для урядів усіх країн без винятку зазначається, що "вони повинні зробити вибір між тим, що необхідно зробити, що означає хворобливі політичні дії, або відкласти конкретні дії з помилковими надіями, що час стане союзником, але тим не менш, це не так".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: