Янукович перейнявся долею сталеварів

Середа, 29 серпня 2012, 14:52

У процесі модернізації українських підприємств не повинні постраждати інтереси та права їх працівників.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час спілкування з колективом ПрАТ "Донецьксталь" - металургійний завод", повідомляє прес-служба глави держави.

Під час ознайомлення з ходом реконструкції електросталеплавильного цеху, Янукович зокрема поцікавився поточною ситуацією із зайнятістю робітників, які працювали в цеху до зупинки мартенівської печі.

"Щоб ця перерва не була за рахунок людей, щоб вони були працевлаштовані, їм виплачувалася заробітна плата, не нижча, ніж вони отримували до цього", – наголосив він.

Реклама:

Глава держави також зауважив, що оновлення виробництва має бути якісним і відбуватися в стислі терміни.

У свою чергу гендиректор заводу Олександр Риженков запевнив, що наразі всі працівники цеху забезпечені роботою (в тому числі, задіяні безпосередньо на його реконструкції), їхня заробітна плата не знижена - люди також проходять перекваліфікацію для роботи на новому обладнанні.

Крім того, Янукович заявив, що найближчим часом відбудеться нарада, де розглядатиметься саме тема просування продукції реального сектору національної економіки на зовнішні ринки. У заході візьмуть участь промисловці, представники українського бізнесу та влади, науковці тощо.

"Ми дивимося в майбутнє, і найближчим часом будемо проводити таку велику нараду з промисловцями з метою координації цієї роботи із залученням нашої науки, машинобудівної галузі", - сказав Янукович.

Він також підкреслив, що Україна має працювати над збільшенням обсягів товарів з високою доданою вартістю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: