Кількість претендентів на іпотеку "від Януковича" скоро перевищить кількість доступних квартир – ЗМІ

Четвер, 23 серпня 2012, 17:48

Бажання взяти участь у програмі соціальної ініціативи президента "Доступне житло" висловили 12 тис. громадян, при тому, що забудовники пропонують для придбання 12 674 квартири у 285 житлових будинках.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на дані Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними Мінрегіону, станом на 23 серпня вже укладено 296 компенсаційних договорів, оформлено кредитів – 294 (профінансовані банками в обсязі 70,1 млн гривень).

Найбільша кількість іпотечних кредитів оформлена у Києві – 94. За столицею йде Харківська область – 23, потім Сумська – 22, Полтавська – 17, Вінницька, Чернігівська та Хмельницька – по 15, Севастополь – 10, Закарпатська, Миколаївська – по 9, Волинська – 8, Львівська, Одеська та Черкаська області – по 7, Донецька, Рівненська та Київська – по 6, Івано-Франківська область та АР Крим – по 5, Запорізька – 3, Херсонська та Чернівецька – 2, Житомирська та Луганська області мають по 1 укладеному договору.

Реклама:

Жодного бажаючого отримати "дешеве" житло не знайшлося лише на Кіровоградщині та Тернопільщині.

Крім того, в рамках інших програм, спрямованих на забезпечення житлом різних категорій громадян, на сьогодні вже укладені 230 договорів на будівництво доступного житла на умовах "70 на 30" (держава платить 30% вартості квартири), також надано 171 молодіжний пільговий кредит, Державною іпотечною установою (ДІУ) профінансовані 537 кредитів.

Таким чином, разом за вищезгаданими програмами профінансоване придбання 1232 квартир.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: