Кабмін схвалив законопроект про держпідтримку бізнесу

Четвер, 23 серпня 2012, 15:10

Кабінет міністрів схвалив розроблений Антимонопольним комітетом проект закону "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу комітету.

Законопроект розроблено на виконання Національного плану дій на 2012 рік до Програми економічних реформ президента України.

Метою законопроекту є запобігання негативного впливу державної допомоги на конкуренцію, а також забезпечення прозорості механізму надання та використання такої допомоги.

Реклама:

Зокрема, проект передбачає складання і ведення реєстру відомостей про надану державну допомогу, введення контролю за її впливом на конкуренцію.

Це дозволить запобігти прийняття актів, які будуть мати негативний вплив на конкуренцію, і усунути наслідки, якщо буде виявлена державна допомога, яка істотно спотворює конкуренцію.

Також прийняття законопроекту сприятиме розвитку конкуренції на товарних ринках України.

Нагадаємо, міжнародні зобов'язання України у сфері державної допомоги визначені угодою СОТ, угодою про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС.

Врегулювання проблем у сфері надання державної допомоги на сьогодні є предметом переговорів між Україною та ЄС про створення зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: