Азаров пообіцяв забезпечити українців вітчизняними фруктами

Понеділок, 9 липня 2012, 19:14

У найближчі кілька років уряд має намір вирішити проблему повного забезпечення країни фруктами українського виробництва.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У країні будується система оптових ринків, налагоджується логістична система швидкої доставки фруктів до споживачів. Вся ця система і комплексний підхід дозволять нам у найближчі кілька років вирішити проблему повного самозабезпечення нашої країни фруктами, за винятком екзотичних", - підкреслив він.

Азаров пояснив, що увага уряду прикута до цієї проблеми у зв'язку з великою кількістю імпортних фруктів на українських прилавках.

Реклама:

"Якщо взяти наш прилавок, то фрукти, виноград - на три чверті - це імпорт, а якщо імпорт персика, то, значить, фрукт дуже серйозно оброблений отрутохімікатами, консервантами. Якщо влітку ще приблизно дві третини вітчизняної продукції, то взимку у нас три чверті фруктів становить імпорт", - зазначив він.

За словами прем'єра, щоб змінити ситуацію, уряд сприяло збільшенню фруктів і винограду шляхом введення відповідних компенсацій і відновлення 1,5% збору на відновлення виноградників.

Азаров нагадав про програму створення сучасних овочесховищ.

"Це потужна програма, і вже через півтора року, які вона працює, вдалося побудувати велику кількість овочесховищ", - сказав він.

Азаров також нагадав про створення системи оптових ринків, які повинні забезпечити виробників довготривалими замовленнями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!