Компанії Samsung дозволили продавати свій смартфон в США

Субота, 7 липня 2012, 13:56

Компанія Samsung Electronics здобула часткову перемогу над Apple Inc 6 липня, коли апеляційний суд зняв введену кілька днів тому заборона на продаж смартфонів Galaxy Nexus в США.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Reuters.

При цьому апеляційний суд залишив у силі рішення попередньої інстанції про тимчасову заборону продажів в США планшетних комп'ютерів Galaxy 10.1, випущених південнокорейським виробником.

У Apple є можливість оскаржити рішення суду до 12 липня.

Реклама:

Смартфон Samsung Galaxy Nexus, що з'явився у продажі в кінці 2011 року, став першим пристроєм на базі четвертої версії операційної системи Android від компанії Google - Ice Cream Sandwich.

Після виходу Galaxy Nexus компанія Apple звинуватила азіатських конкурентів у порушенні чотирьох патентів на програмні технології і подала в американський суд клопотання про заборону продажів нових смартфонів на території США - на одному з найважливіших для південнокорейської компанії ринків.

На початку липня суд встав на сторону Apple, заборонивши Samsung продавати або ввозити в США Galaxy Nexus до 30 липня, коли має початися процес за позовом Apple.

Тимчасові обмеження на продажі в США планшета Galaxy Tab 10.1 були накладені судом також на початку липня за позовом Apple, яка заявила про порушення своїх патентів на дизайн планшетів iPad.

До цього Apple вдалося домогтися тимчасової заборони продажів Galaxy Tab 10.1 в Німеччині та Австралії.

Samsung спішно змінила дизайн свого планшета і перейменувала його в Galaxy Tab 10.1N, що дозволило б їй обійти обмеження.

Пізніше суди в обох країнах скасували рішення про введення заборони на продаж пристроїв.

Патентне протистояння Apple і Samsung триває з весни 2011 року.

Конфлікт розв'язала американська компанія, яка звинуватила південнокорейського конкурента в копіюванні технологій та дизайну смартфона iPhone і планшета iPad.

Samsung у відповідь викрила Apple у незаконному використанні ряду важливих технологій.

У загальній кількості компанії подали один проти одного десятки позовів до судів різних країн по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: