JP Morgan підвищив прогноз інфляції в Росії на 2012 рік

Четвер, 5 липня 2012, 19:07

JP Morgan підвищив прогноз інфляції в Росії на 2012 рік після виходу даних про стрибок індексу споживчих цін за червень і перші дні липня, вважаючи, що процентні ставки залишаться на незмінному рівні в 2012 році.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми змінюємо наш прогноз інфляції на кінець року до 6,5 з 6,2% на фоні ризиків, що зросли. Звичайно, шок від стрибка цін на фрукти та овочі може, принаймні, частково пройти в найближчі місяці, але зростання цін на пшеницю може привести до підвищення вартості в більш широкому колі продовольчих товарів", - йдеться в огляді банку.

Інфляція в РФ прискорилася в червні до 4,3% в річному вираженні з 3,6% у травні і досягла 3,8% з початку року по 2 липня в результаті підвищення регульованих тарифів, на тлі зростання цін на плодоовочеву продукцію через весняну засуху на півдні РФ.

Реклама:

Міністерство сільського господарства РФ знизило прогноз валового врожаю зернових і зернобобових до 85 мільйонів тонн в 2012 році з 94 мільйонів тонн, очікуваних раніше.

Експерти очікують, що урожай пшениці становитиме близько 50 мільйонів тонн проти 53 мільйонів тонн в 2011/12 році.

JP Morgan прогнозує прискорення інфляції до 5,7% в річному вираженні до кінця липня на тлі підвищення тарифів природних монополій.

Центробанк РФ має намір утримати інфляцію в рамках 5-6% за підсумками року.

Аналітики вважають, що темпи зростання індексу споживчих цін вийдуть за рамки цільового рівня регулятора і становитимуть 6,5% за підсумками 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: