Американське агентство знизило рейтинг Італії на три ступені

Четвер, 26 липня 2012, 11:11

Американське рейтингове агентство Egan-Jones знизило суверенний рейтинг Італії відразу на три ступені до "ССС" з "B" з негативним прогнозом.

Про це передають "РИА новости" з посиланням на агентство MarketWatch.

"Італія не в змозі впоратися зі своїм держборгом на фоні складної економічної ситуації в ЄС", - відзначають аналітики агентства.

За оцінкою експертів Egan-Jones, до кінця 2012 року держборг країни зросте до 125% ВВП. У 2011 році показник становив 120,1% ВВП, а в 2012 році, за квітневими прогнозами уряду країни, держборг Італії може досягти 123,4% ВВП.

Реклама:

Агентство також відзначає, що, подібно Іспанії, уряду Італії також може знадобитися фінансова допомога на вирішення проблем банківського сектору країни.

"Малоймовірно те, що Італія зможе самостійно підтримати свої банки", - повідомляє Egan-Jones.

Аналітики агентства прогнозують, що без зовнішньої підтримки країні загрожує зростання прибутковості держоблігацій і обмеження доступу до боргового ринку.

Таким чином, враховуючи перспективи розвитку італійської економіки, експерти Egan-Jones оцінюють вірогідність дефолту Італії в 2013 році в 22%.

Egan-Jones - найбільша і найавторитетніша серед інвесторів компанія після міжнародних рейтингових агентств "великої трійки" - S&P, Moody's і Fitch.

За оцінкою Moody's, рейтинг суверенних облігацій Італії розташовується на рівні "Baa2", в той час як Fitch Ratings утримує довгостроковий рейтинг дефолту емітента Італії на рівні "А-", короткостроковий - "F2" з негативним прогнозом за ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!